Het Slimme Rijbewijs

Geautomatiseerde systemen die je rit veiliger en leuker kunnen maken

Over ADAS

ADAS is de afkorting voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’. En dit is weer Engels voor ‘geavanceerde bestuurder assistentie systemen’ oftewel slimme hulpsystemen. ADAS zijn de verschillende elektronica in onze auto’s die als doel hebben ons verkeer veiliger te maken.

Pas op! Botsing!

Een eenvoudig voorbeeld is het piepje in je auto als je achteruit rijdt. Objecten die heel dichtbij komen, worden gedetecteerd, wat jou weer helpt om nergens tegen aan te rijden.

Hoe werkt ADAS?

ADAS kijken mee tijdens het autorijden en werken onder meer door middel van RADAR, LIDAR of (stereo)camera. Deze communicatie loopt via bluetooth, WIFI of 4G en, in de nabije toekomst, 5G. Sommige ADAS waarschuwen alleen, andere ADAS nemen voor een korte periode de besturing van je auto over.

Welke ADAS gebruik ik in het spel?

Er zijn heel veel verschillende ADAS. Slimonderweg heeft tien typen ADAS uitgekozen die worden beschouwd als degene die bijzonder goed meewerken aan een veiliger verkeer. Lees in onderstaand lijstje welke dat zijn. Het gaat je zeker helpen het spel beter te spelen.