Het Slimme Rijbewijs

Ben jij even slim als je auto?

Haal je Slimme Rijbewijs

Niet iedere auto heeft ADAS, vooral de nieuwere modellen worden er mee uitgevoerd. En dan zijn de namen voor ADAS per merk en model ook nog eens verschillend en kan het systeem (ook bij hetzelfde merk) per model anders werken. De technologie is dus nog volop in ontwikkeling. Wel krijgen steeds meer auto’s deze handige systemen, sommige worden zelfs verplicht. Dan is het wél belangrijk dat je weet hoe het werkt en vooral hoe het niet werkt. Je moet namelijk altijd goed blijven opletten in het verkeer. En dat maakt van ADAS een ondersteuning. Géén vervanging van jouw oplettendheid. Vandaar ‘het Slimme Rijbewijs’, als bewijs dat jij weet wat ADAS zijn en hoe ze jou helpen in het verkeer. Haal jij het slimme rijbewijs? Dan maak je kans op mooie prijzen.

ADAS openbare wegtraining: Normaal 189 euro p.p.

ADAS rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems) ondersteunen automobilisten om veiliger aan het verkeer deel te nemen. De praktijk toont echter aan dat automobilisten vaak onvoldoende op de hoogte zijn van hoe dergelijke rijhulpsystemen functioneren. Hierdoor kunnen in plaats van veilige, juist risicovolle situaties ontstaan.
Wat houdt de ADAS openbare wegtraining in:

  • 1 op 1 training met een instructeurs
  • Duur 1,5 uur
  • Leer jouw eigen voertuig optimaal gebruiken
  • Tips voor veilige en duurzame verkeersdeelname
  • Verhogen van veiligheidsbewustzijn
  • Inzicht in werking en beperking van ADAS systemen
  • Deze prijs wordt aangeboden door Verkeersveiligheid Groep Nederland.

Antislipcursus 3 uur: Normaal 129 euro p.p.

Je leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstopsituatie. Je doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip). Je leert in een te snel genomen bocht weer de controle over uw auto terug te krijgen. Je wordt begeleid door de beste instructeurs van Nederland.
Wat houdt de antislipcursus in:

  • Duur 3 uur
  • Locatie: Rosmalen

1 – Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.
2 – Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.
3 – Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico’s goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.
Bij deze training maakt u gebruik van de voertuigen die door het Safety Experience Center beschikbaar worden gesteld (Mercedes-Benz A-klasse en C-Klasse).
Bij deze training maak je gebruik van de voertuigen van Verkeersveiligheid Groep Nederland.
Deze prijs wordt aangeboden door Verkeersveiligheid Groep Nederland.